Vi ansöker om ROT-avdraget åt dig

När du väljer oss som hantverkare sköter vi kontakten med Skatteverket åt dig och drar av ROT-avdraget direkt på från fakturan.

Informera oss om Ni önskar utnyttja ROT-avdraget för att administrationen ska bli korrekt samt meddela oss personnummer och fastighetsbeteckning eller bostadsrättföreningens organisationsnummer. Kontakta gärna skatteverket för mer information eller läs mera på nedanstående länkar om vad som gäller för att få rätt till ROT-avdrag. Om rotavdraget inte godkänns av Skatteverket, så debiteras ni för det avdragna rotavdraget.


Spara 30% av arbetskostnaden med ROT-avdraget

ROTAVDRAG


Som privatperson och ägare av villa, småhus eller bostadsrätt har du rätt till ett skatteavdrag på 30% av arbetskostnaden vid VVS-installationer, reparationer och underhåll samt arbeten såsom renoveringar och att bygga om eller till bostaden. Upp till 50 000kr per person och år går spara med ROT-avdraget. Är ni två personer som äger bostaden tillsammans kan ni få upp till 100 000kr i ROT-avdrag per år.

  • Avdraget gäller bara för arbetet, inte materialkostnader.
  • Säljaren, alltså vi, debiterar dig som köpare 70% arbetskostnaden.
  • Resterande 30% av arbetskostnaden begärs från Skatteverket.
  • När du betalat din faktura från oss skickar vi in en ansökan till Skatteverket för avdraget.
  • Informationen kan du utläsa på på din slutfaktura.

Årskiftet Rotavdrag

För att kunna nyttja årets rotavdrag så gäller det att inbetalningen för av oss utfört arbeten är oss till handa senast den 31 December. Om senare betalning sker kommer rotavdraget gälla påföljande år. För ytterligare information om regler och villkor gällande Rotavdraget så hänvisar vi till Skatteverket.

Läsvärt från Skatteverket:
Om Rot- och Rutavdrag
Villkor för att få Rotavdrag